Ben je (bijna) basisarts en wil je psychiater worden? Je kunt de opleiding tot psychiater op diverse plaatsen door het hele land volgen, zowel in (academische) ziekenhuizen als in GGZ-instellingen. Er zijn landelijk circa 150 plekken per jaar. Op nog meer verschillende plaatsen kun je diverse stages lopen, bijvoorbeeld in de kinder- en jeugdpsychiatrie, forensische psychiatrie of ouderenpsychiatrie. De opleiding duurt in principe 4,5 jaar. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van alle plekken waar je de opleiding tot psychiater kunt volgen. Klik op een plek om naar de website van de desbetreffende opleiding te gaan en meer te lezen over de opleiding in kwestie.

GGZ-instellingen

Ziekenhuizen

Academische centra

Amsterdam UMC / AMC

Amsterdam UMC / VU, zie GGZ InGeest

Erasmus MC

LUMC

MUMC/Mondriaan/UOPZ

RadboudUMC

UMCG Universitair Centrum Psychiatrie (UCP)

UMC Utrecht (volwassenpsychiatrie en kinder- en jeugdpsychiatrie)

Stagemogelijkheden (volwassenen, ouderen en KJP)

  • Op de website van de Opleidingsetalage.nl vind je een uitgebreid overzicht van alle mogelijk stages die je tijdens je opleiding kunt doen.

We hebben ons best gedaan dit overzicht zo volledig mogelijk te maken. Missen we desalniettemin een opleiding of belangrijke site? Neem contact met ons op zodat we dat snel kunnen oplossen!