Geregeld krijgen we van collega-aios het verzoek of wij hun onderzoek, enquête of vragenlijst (vaak voor een eindreferaat) willen verspreiden onder alle leden, via mail of via onze whatsappgroep. Om onze communicatie zuiver te houden kunnen we hier geen gehoor aan geven. We snappen echter de behoefte en het nut van dergelijke verzoeken. Daarom hebben we hier een aparte pagina op een website voor gemaakt.

Op deze pagina zal ook een overzicht te vinden zijn van de meest recente onderzoeken en een directe link om het onderzoek in te vullen.

Wil jij jouw eigen onderzoek/vragenlijst/enquete onder de aandacht brengen van je collega’s? Mail naar nvvpjong@nvvp.net

Actieve onderzoeken:

Voor mijn eindreferaat voor de opleiding tot psychiater wil ik graag onderzoeken of er in Nederland verschillen zitten tussen de startsalarissen van aios psychiatrie. Hiervoor heb ik een vragenlijst opgesteld, die nu dankzij NVvP online is. Je helpt me er enorm mee door dit in te vullen. Deze lijst delen met je mede-aios psychiatrie? Graag! https://www.enqueteviainternet.nl/Vragenlijst_Eindreferaat__Mette_Konings

Groeten,

Mette Konings

Beste collega,

Voor mijn eindreferaat (in het kader van mijn opleiding tot psychiater) doe ik onderzoek naar de huidige ervaringen in cultuur-sensitief werken en het wel/niet gebruiken van het Cultural Formulation Interview (CFI) bij patiënten met een migratieachtergrond. Ik zou je daarbij heel graag willen vragen of je mee wilt doen aan een korte anonieme enquête van ongeveer 5 minuten. Ook als je niet weet wat het CFI is of er niet mee werkt, vraag ik je graag de enquête in te vullen. De enquête wordt verspreid onder meerdere GGZ-instellingen.

Klik op de link hieronder om de enquête te openen.

Bij voorbaat dank voor jouw tijd en moeite!

Https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DQSIkWdsW0yxEjajBLZtrQAAAAAAAAAAAANAAf0bhqhUM1kxSlBYV1BZMFc5S1ZOQkc4UThWMldSSS4u

Met collegiale groet,

Ashanti Duinmaijer

Vanaf 1 Mei is de KARATE studie gestart: gezond en fit in opleiding, ook bij zwangerschap. Klik op deze onderstaande link om mee te werken aan het onderzoek.

https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_bDgnmvDZjJ1JMVM

AIOS Renée van de Lande vraagt aandacht voor het volgende onderzoek:

In het kader van de afronding van mijn opleiding tot psychiater doe ik onderzoek naar het syndroom van de Clérambault. Dit syndroom is een waanstoornis, waarbij de patiënt denkt dat een ander persoon verliefd op hem is, terwijl dat niet het geval is. Het betreft een online vragenlijst onderzoek onder hulpverleners met als doel om een beter beeld te krijgen over het voorkomen van deze psychische klachten onder onze patiënten en de impact die het potentieel kan hebben op hulpverleners. Deze studie is beoordeeld door de METc van het Amsterdam UMC, Locatie VUmc en die stelde vast dat de studie niet WMO-plichtig is.

Wil je helpen met bovenstaand onderzoek? Laat dat dan per mail weten, zodat je de link naar de online vragenlijst toegestuurd kan krijgen.