Peiling onder de leden1 min leestijd

Diensten en de CAO GGZ

Op korte termijn gaan de nieuwe CAO GGZ onderhandelingen van start. In dat kader kunnen wij als AIOS onderwerpen aandragen die wij van belang achten om in de CAO op te laten nemen, zodat deze aan de onderhandeltafel besproken kunnen worden. Een initiatief vanuit een van onze mede AIOS is, om in de CAO, een stuk op te nemen over onze BEREIKBAARHEIDS-, AANWEZIGHEIDS- EN CONSIGNATIEDIENST met als achtergrond de normen zoals genoemd in HOOP 2.0. Hij heeft hiervoor een voorstel geschreven waarbij wij vanuit de SAP zouden willen nagaan hoe hier onder onze leden over gedacht wordt. Op korte termijn zal u daarom vanuit de NVVP een mail ontvangen met daarin een vragenlijst die jullie mening over dit onderwerp zal vragen. Wij zien jullie reacties graag tegemoet.

HOOP 2.0 geeft aan: ‘De aan diensten bestede tijd inclusief eventuele compensatie komt gemiddeld niet uit boven 20% van het dienstverband.’  Dat wil zeggen 7,6u dienst per week bij een 38 uurs contract volgens het Kennis en Diensten Centrum van de LAD.

Voorbeeld: 
Heb jij een 38u/w week dienstverband en heb jij een dienst waarin je 8u werkt en de dag erna 8u compenseert dan mag je gemiddeld 2x dienst (+ dag erna compensatie) hebben per 4 weken werken. 

Mocht je meer willen weten over de CAO en HOOP 2.0 bekijk dan onderstaande websites:

https://psychiatrieonderwijs.nl/local/contentpages/index.php?item=1&subitem=1217

https://www.ggznederland.nl/cao , met name Hoofdstuk 10 bijzondere diensten

1 gedachte over “Peiling onder de leden1 min leestijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.