SAP Najaarsdag 20182 min leestijd

Vorige week dinsdag (13 november) was in Amersfoort de SAP Najaarsdag met het thema ‘Hoop aan de horizon’, georganiseerd door een commissie van GGZ-Centraal. Met een opkomst van 170 aios een drukke en succesvolle Najaarsdag!

Bezuinigingen, negativisme, oplopende werkdruk, druk vanuit de maatschappij door zichtbaarheid van ‘verwarde personen’ en implementatie van de WvGGZ: thema’s die onze dagelijkse werkzaamheden kleuren. Vind jij het soms ook moeilijk om positief te blijven? Deze onderwerpen en een flinke dosis positiviteit (en zelfs cabaret van Marjolijn van Kooten) passeerden de revue.

Koffie!
Psychiater Remke van Staveren over Hoop aan de horizon, herstel en de GGZ. Lees haar lezing in toto terug op haar website Hart voor de GGZ
Christiaan Vinkers (De Jonge Psychiater en Amsterdam UMC) over SLECHT en neuronenangst. Later die dag had Christiaan een gesprek met staatssecretaris Blokhuis, waar hij onder andere de persoonlijke boodschappen van aios overhandigde.
Lancering van de officiële SAP website aiospsychiatrie.nl
Afsluiting en bedanken van de organisatie

Kortom: unaniem een belachelijk groot succes!

PS. Heb jij je al opgegeven voor de SAP jaarafsluiting?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.