SAP Voorjaarsdag 2020 video1 min leestijd

Vandaag (9 juni 2020) zou de SAP Voorjaarsdag 2020 hebben plaatsgevonden. Hoewel het congres vanwege de coronacrisis helaas geen doorgang kan vinden, willen we als organisatie toch graag een boodschap meegeven vanuit het thema ‘Psychiatrie in verbinding’. Verbindingen en netwerken zijn op verschillende niveaus een belangrijk thema in de psychiatrie. Binnen het individu wordt steeds meer bekend over de samenhang tussen psychische symptomen en hersenconnectiviteit. Daarnaast zijn sociale verbindingen belangrijk voor herstel en preventie. Tenslotte staat de psychiatrie midden in de maatschappij en genereert geregeld behoorlijke media-aandacht of maatschappelijke interesse. Twee van de oorspronkelijke sprekers hebben een korte video opgenomen met een belangrijke boodschap vanuit hun expertisegebied met betrekking tot dit thema. Onze hartelijke dank gaat hiervoor uit naar:

  • Floortje Scheepers, psychiater bij het UMC Utrecht en hoogleraar ‘Innovatie in de GGZ’
  • Guusje Collin en Edwin van Dellen, beiden psychiater en onderzoeker bij het UMC Utrecht

Veel kijkplezier gewenst en hopelijk tot ziens bij de volgende SAP dag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.