Gezocht voor april 2024-oktober 2024 nieuwgierige empathische en ambitieuze AIOS(en)!2 min leestijd

Unieke stage Grote stadspsychiatrie in Amsterdam bij de enige afdeling Maatschappelijke & Geestelijke Gezondheidszorg van de Nederlandse GGD.

Als je nieuwsgierig bent naar Amsterdammers, die je niet in de GGZ ontmoet of als je benieuwd bent met welke vragen het stadsbestuur worstelt: grijp je kans! Kies voor de stage Grotestadspsychiatrie bij de GGD: instroom van 2 plekken per april en per oktober, eerste mogelijkheid april ’24.

De unieke populatie van de GGD bestaat uit dak- en thuisloze mensen met harddrugsverslaving en psychiatrische aandoeningen op onze heroïne- en methadonposten. Je moet weten dat opiaatverstrekking een van de meest succesvolle interventies in de gezondheidszorg is! We monitoren dit samen met het Trimbos.

In deze stage ben je betrokken bij diagnostiek, verwijzing/toeleiding tot zorg en behandelingen van onze patiënten. De stage is een unieke kans om binnen je totale opleiding kennis en vaardigheden rond het thema harddrugsverslaving op te doen. Het is een divers team, je werkt samen met ervaren verslavingsartsen, basisartsen, SPV en verpleegkundigen. Ook screen je één dag in de week vluchtelingen met verblijfsstatus die zijn uitgevallen op hun werkplek vanwege psychiatrische klachten, o.a. mensen uit Oekraïne. Dit doe je samen in het team statushouders met een ervaren psychiater van arq, ook bekend uit het woensdagochtend algemeen psychiatrieonderwijs.

Je zit bovenop de groepen en vraagstukken in de stad die er toe doen. Je leert de sociale kaart van de grote stad, ook buiten de GGZ, kennen. Daarnaast kiest elke AIOS een actueel thema om één dag per week een beleids-of onderzoeksvraag uit te zoeken. We maken graag laagdrempelig kennis om te kijken waar je interesses liggen, en hebben ook een overzicht van actuele vragen die door het stadsbestuur zijn uitgezet. Veel van onze AIOS gebruiken dit onderzoek voor hun eindreferaat en/of bekronen de stage met een beleidsrapport of wetenschappelijk artikel. Er wordt hier echt tijd voor vrijgemaakt: wij begeleiden je daarbij. De stage duurt in principe 6 maanden, maar afwijkende uren zijn bespreekbaar. Neem contact op voor meer informatie, ook als je interesse hebt om in een andere periode stage te lopen, met Christelle van der Meer psychiater en opleider (cvdmeer@ggd.amsterdam.nl) Je kunt ook direct een laagdrempelig kennismakingsgesprek laten inplannen via Marinka Lagerweij (management assistent), mlagerweij@ggd.amsterdam.nl. Hier ook een linkje naar de opleidingsetalage: https://www.opnh.nl/stageplek-zoeken/grote-stadspsychiatrie-ggd-gentegreerde-voorzieningen

We hopen je te zien!

Hartelijke groet, mede namens de opleidingsgroep, Christelle van der Meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.