Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NVvP Somatiek symposium – Lab 111 Amsterdam

23 september 2022 @ 08:00 - 17:00

Ook dit jaar organiseren de afdeling Ouderenpsychiatrie en de afdeling Consultatieve en ziekenhuispsychiatrie de ‘Somatiek update voor de psychiater’.

Op vrijdag 23 september a.s. vindt het symposium met de titel Neurodegeneratie, neuro-inflammatie en neurostimulantia plaats in Lab 111 in Amsterdam. We zullen op het symposium alle drie de onderwerpen behandelen met één plenaire lezing en één workshop.

De eerste lezing van Dr. Floor Duits, cognitief neuroloog aan het Alzheimer Centrum Amsterdam, zal gaan over frontotemporale dementie. De tweede lezing van Dr. Juna de Vries, neuroloog bij het landelijk expertisecentrum neuro-immunologie, zal gaan over de verschillende verschijningsvormen van de auto-immuun encefalitis. Tot slot, vertelt Dr. Metten Somers, psychiater en onderzoeker op het gebied psilocybine en therapieresistente depressie, u over de effecten en toepassingen van psychedelica in Nederland.

Tijdens de workshops kijkt u met de neuroradioloog mee, hoort u van de klinische neuropsycholoog over relevante bed-side tests en krijgt u advies over de diagnostiek en behandeling van een psychedelica geïnduceerde psychose.

Bekijk hier het filmpje: https://lnkd.in/eAuVQ2vX

Gegevens

Datum:
23 september 2022
Tijd:
08:00 - 17:00
Site:
https://lnkd.in/eAuVQ2vX

Mis je een evenement/congres/symposium? Wilt u uw symposium ook op onze agenda? Neem contact met ons op zodat we onze agenda kunnen updaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.