Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Somatiek-update voor de psychiater 2019

13 december 2019 @ 10:00 - 18:00

€75

Alweer voor het zevende jaar organiseren de afdelingen Ouderenpsychiatrie en Consultatieve Psychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie het succesvolle symposium Somatiek-update voor de Psychiater.

Dit jaar heeft het symposium als titel: Trauma & Soma – de gevolgen van (psycho)trauma. Tijdens dit symposium zult u drie plenaire lezingen over dit thema horen. In de eerste lezing, verzorgd door promovenda drs. Anne Marsman, hoort u wat de gevolgen van vroegkinderlijk trauma zijn op de lichamelijke gezondheid. Lichamelijk trauma heeft echter ook invloed op de geestelijke gezondheid. Onze tweede plenaire spreker, dr. Boudewijn Bus, vertelt u hierover in zijn lezing over de neuropsychiatrische gevolgen van hersenletsel. In de laatste plenaire lezing vertelt prof. dr. Geert Smid u alles over de lichamelijke en psychische gevolgen van psychotrauma en verlies bij ouderen.

Hiernaast kunt u als deelnemer drie verschillende workshops volgen op deze dag, om uw klinisch redeneren en vaardigheden op het gebied van somatische problemen bij psychiatrisch patiënten op te frissen. In lijn met het thema van het symposium kunt u dit jaar bovendien een workshop volgen over het neuropsychologisch onderzoek, EMDR of de gevolgen van trauma op het seksuele functioneren.

Na het symposium vinden de ledenvergaderingen van beide afdelingen plaats, gevolgd door een borrel, waar u kunt napraten met uw collega’s bij de borrel.

Dus, reserveer deze dag in uw agenda en neem uw stethoscoop en reflexhamer mee!

Gegevens

Datum:
13 december 2019
Tijd:
10:00 - 18:00
Kosten:
€75
Site:
https://www.nvvp.net/cms/showpage.aspx?id=4051

Locatie

Jeroen Bosch Ziekenhuis, den Bosch

Organisator

ACZP

Mis je een evenement/congres/symposium? Wilt u uw symposium ook op onze agenda? Neem contact met ons op zodat we onze agenda kunnen updaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.