Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Somatiek update voor de psychiater: Onverklaard maakt onbemind

2 november 2018 - 3 november 2018

€75

Vanwege overweldigend succes van de afgelopen 4 jaar, organiseren de afdelingen Ouderenpsychiatrie en Consultatieve- en Ziekenhuispsychiatrie dit jaar opnieuw het symposium Somatiek update voor de psychiater, dit keer onder de titel Onverklaard maakt onbemind. Het onderwerp van dit jaar is de somatische presentatie van psychiatrische stoornissen en vice versa. Aan bod komen epidemiologie en valkuilen bij de diagnostiek en behandeling. Er worden handreikingen voor de praktijk gegeven.

Voor de plenaire sessies hebben wij 3 gerenommeerde sprekers uitgenodigd, die elk een andere invalshoek zullen kiezen om het onderwerp te verhelderen. Prof. Per Fink, werkt als hoogleraar in de Research Clinic for Functional Disorders aan de Aarhus University, Denemarken; hij heeft veel onderzoek gedaan naar epidemiologische en klinische aspecten van patiënten met lichamelijk onverklaarde klachten. Dr. Lineke Tak is werkzaam in het Speciaistisch Centrum voor SOLK en somatisch-symptoomstoornissen en promoveerde op de relatie tussen stress en SOLK. Dr. Didi Rhebergen werkt bij GGZ inGeest, is gepromoveerd op ‘heterogeniteit van depressies’ en onderzoekt subtypen van depressies die gepaard gaan met psychomotore stoornissen.

Verder zal er weer een groot aantal workshops zijn. Een aantal nieuwe en een aantal in herhaling vanwege goede evaluaties van de afgelopen jaren.

Op deze dag zullen ook de halfjaarlijkse ledenvergaderingen plaatshebben van de afdeling Ouderenpsychiatrie en de afdeling Consultatieve- en Ziekenhuispsychiatrie. De dag wordt afgesloten met een feestelijke borrel.

Zie ook https://www.nvvp.net/cms/showpage.aspx?id=3570

Gegevens

Begin:
2 november 2018
Einde:
3 november 2018
Kosten:
€75
Site:
https://www.nvvp.net/cms/showpage.aspx?id=3570

Locatie

Den Bosch

Organisator

ACZP

Mis je een evenement/congres/symposium? Wilt u uw symposium ook op onze agenda? Neem contact met ons op zodat we onze agenda kunnen updaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.