Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium Transitiepsychiatrie anno 2019

28 juni 2019 - 29 juni 2019

€175

Tijdens de adolescentie is er een verhoogd risico op het ontstaan van (soms ernstige) psychiatrische stoornissen. Juist in deze levensfase zijn mensen het kwetsbaarst: driekwart van alle stoornissen openbaart zich vóór het 25e levensjaar.

Toch is er anno 2019 binnen de GGz in Nederland nog steeds op zeer veel plaatsen sprake van een rigide grens tussen de kinder- en jeugdpsychiatrie en de volwassen psychiatrie, terwijl overtuigend onderzoek in binnen- en buitenland opnieuw heeft aangetoond dat de discontinuïteit tussen deze disciplines een bedreiging vormt voor de kwaliteit van de zorg.

En… jongeren hebben recht op adequate zorg! Zij maken veeleisende transities mee waardoor zij maar al te vaak hun sociale netwerk verliezen, grote studie- of werkproblemen ondervinden en geen aansluiting hebben of voelen met hun omgeving. Het is daarom nauwelijks nog de vraag of deze jongeren als één groep behandeld dienen te worden.

Tijdens dit 4e Jaarsymposium Transitiepsychiatrie bespreekt, onder voorzitterschap van Therese van Amelsvoort, een keur aan betrokken deskundigen de actuele stand van zaken met betrekking tot het onderzoek en – natuurlijk! – de klinische praktijk. Daarbij zal ook een scala aan stimulerende initiatieven op dit terrein in Nederland worden gepresenteerd.

Alles met het doel om alle betrokken professionals op de hoogte te brengen van elkaars werkwijze, teneinde opnieuw een stap te zetten op weg naar een betere psychische zorg rondom en voorbij het 18e levensjaar.

Wij hopen dan ook u op vrijdag 28 juni 2019 in Amsterdam te begroeten.

Gegevens

Begin:
28 juni 2019
Einde:
29 juni 2019
Kosten:
€175
Site:
http://www.lemion.nl/transitie/inhoud/

Locatie

De Nieuwe Liefde, Amsterdam
Da Costakade 102
Amsterdam,

Organisator

Lemion
Site:
https://www.lemion.nl/

Mis je een evenement/congres/symposium? Wilt u uw symposium ook op onze agenda? Neem contact met ons op zodat we onze agenda kunnen updaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.