Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ZGP-congres

24 januari 2019 - 25 januari 2019

€100

Vrijheid in de zelfstandige praktijk

De stem van de patiënt bij het vormgeven van de behandeling, de vraag van de verzekeraar naar transparantie en de ruimte voor de psychiater om te behandelen. Door zijn positie en manier van werken heeft de zelfstandig gevestigde psychiater een unieke kennis en ervaring op het gebied van diagnostiek en behandeling, van aanmelding tot afsluiting. Voor patiënten en verzekeraars is moeilijk te beoordelen voor wie en voor welke problematiek welke behandeling in de zelfstandige praktijk de voorkeur heeft.

Het congres inventariseert de mogelijkheden en ruimte voor de verschillende partijen om de specifieke positie, kennis en ervaring van de ZGP optimaal in te zetten ten behoeve van de patiënt, met inachtneming van de maatschappelijke kosten en baten. De patiënt en de psychiater zijn fysiek aanwezig in de spreekkamer, maar op de achtergrond is de verzekeraar meebepalend voor wat mogelijk is en wat niet. De eis tot evidence based behandelen, transparantie en meetbaarheid van resultaten beïnvloedt de speelruimte in een ingewikkeld veld waarin iedere patiënt een unieke problematiek heeft, die een op maat gesneden aanpak vergt en tegelijkertijd moet passen binnen de door wetenschappelijke normen en financiële voorwaarden gegeven kaders.

In de zelfstandige praktijk komen alle bovengenoemde thema’s rondom wetenschappelijke kennis, kosten, macht, verlangens en mogelijkheden samen. Psychiater, patiënt en verzekeraar hebben ieder een eigen rol en verantwoordelijkheid om de mogelijkheden en beperkingen van dit krachtenveld zo goed mogelijk te gebruiken. Het tweede ZGP congres wil hiervan een overzicht geven en deze thema’s
in een dialoog met de meest betrokkenen uitdiepen.

Zie de link voor de officiële flyer.

Gegevens

Begin:
24 januari 2019
Einde:
25 januari 2019
Kosten:
€100
Site:
https://aiospsychiatrie.nl/wp-content/uploads/Flyer-ZGP_2018_V4.pdf

Locatie

De Munt
Leidseweg 90
Utrecht, Utrecht 3531 BG Nederland
Site:
https://www.muntgebouw-utrecht.nl/

Organisator

ZGP

Mis je een evenement/congres/symposium? Wilt u uw symposium ook op onze agenda? Neem contact met ons op zodat we onze agenda kunnen updaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.